Kycklingrulader

Monika Ahlbergs recept. Krämiga kycklingrulader med balsamicomarinerade morötter och ris

Jag gör dem av kycklingfiléer som jag delar på längden och bankar ut. Fyller med hackad bacon, rödlök och Philadelphiaost. Rullar ihop och smörsteker i en panna.

KYCKLINGRULADER

600 g kycklingfilé
1 pkt bacon
1 röd lök
Smör eller olja till pannan
Ca 100 g Philadelphiaost
5 dl vatten+ 1 1/2 msk kycklingfond eller 1 hönsbuljongtärning
1 dl vispgrädde
Flingsalt och nymalen svartpeppar
Ev. 50 g Philadelphiaost
Tandbetare eller grillspett i trä

BALSAMICOMARINERADE MORÖTTER

3-4 morötter, ca 250 g
1/2 dl vit balsamvinäger
1 dl olivolja
Flingsalt och nymalen svartpeppar
1 dl hackad persilja

TILL SERVERING

Ris

GÖR SÅ HÄR:

Koka riset enligt anvisning på paketet.

Dela kycklingfiléerna på längden till tunna schnitzlar. Banka ut dem lätt.

Hacka baconskivorna. Skala och finhacka den röda löken.

Hetta upp en klick smör eller olivolja i en panna. Fräs bacon och lök i några minuter. Tillsätt philadelphiaosten och rör om så att osten smälter.

Lägg en klick fyllning på varje kycklingskiva. Rulla ihop och fäst med en tandpetare eller grillspett.

Hetta upp nytt smör eller olivolja i en panna och stek ruladerna gyllene runt om i några minuter.

Tillsätt vatten + fond eller buljongtärning och vispgrädde. Låt puttra ca 7-8 minuter eller tills kycklingen är klar.

Smaka av med salt och peppar. Rör eventuellt ner en klick Philadelphiaost i såsen.

Skala och dela morötterna i stavar på längden. Koka i lättsaltat vatten eller i vatten med en buljongtärning i ca 10 minuter. Häll av vattnet. Blanda ihop ingredienserna till marinaden och häll den över de varma morötterna. Garnera med hackad persilja och servera de marinerade morötterna med de krämiga ruladerna och nykokt ris!

Klicka här för fler recept (www.philadelphia.se)

Monika Ahlbergs Mat



2.Ärtsoppa

Grön ärtsoppa med Philadelphia, pepparrot och räkor

1 liten röd lök 1 msk smör 600 g frysta gröna ärtor 6 dl buljong 1 1/2 dl vispgrädde 1 dl champagne eller mousserande vin (kan uteslutas) Salt och nymalen svartpeppar FÄRSKOSTCRÉME MED PEPPARROT 100 g färskost, tex Philadelphiaost 1/2 – 1 dl créme fraiche 2-3 msk färskriven pepparrot TILL SERVERING OCH GARNERING: 200 g [...]

Till receptet


Fram.entrecote

Philadelphiafyllda, grillade entrecoter

Igår hade vi en fantastisk vårdag här i Stockholm. Värmen kom. Ja, det var nästan som en sommardag! Och då fick jag lust att släpa fram grillen!
Det här är ett recept på underbart goda färskostfyllda, grillade entrecoter.

Till receptet

stor.pizza

Pizza, steg för steg!

Pizza är ju aldrig fel. Särskilt inte när man tar tag i saken och gör den själv. En bra botten är vad som krävs och så lite goda pålägg så klart. Med Philadelphia på blir resultatet krämigt och alldeles, alldeles underbart…

Till receptet

1.Tigerkaka

Krämigaste tigerkakan någonsin!

Jag älskar tigerkaka! Tänk att få det bästa av både choklad och vanilj. Igår gjorde jag ett litet experiment och lyckades baka den KRÄMIGASTE TIGERKAKAN jag någonsin har smakat. Denna måste ni göra!

Till receptet


brod.pask

Saftigt och gott påskbröd

När ska värmen egentligen komma? Och som om inte detta vore nog är det ju redan snart påsk med en massa god påskmat. Först ut är mitt saftiga, goda och dekorativa äggbröd.

Till receptet




laxpaj-1

Monika Ahlbergs recept. Paj med saffran och rökt lax

Jag har redan fått en inbjudan till julfest. Inte klokt att det snart är jul! Att ställa till ett mingel så här års är en bra idé för den som känner att den aldrig hunnit bjuda igen för trevliga middagar under året. Själv tänker jag bjuda på denna paj med färskrökt lax, saffran soltorkad tomat och färskost.

Till receptet











Rabattkupong

Tillbaka till förstasidan